lunes, 17 de marzo de 2014

Pastís del meu cumpleanys




















Ingredients
Bescuit genovès:
4 ous.
120 gr de sucre.
120 gr de farina.
1 polsim de sal.
1 sobre de sucre vainilla.

Crema pastissera:
4 ous.
600 gr de llet.
120 gr de sucre.
50 gr de farina de blat (maicena)

Xarop de calar:
1 tassa mitjana de aigua.
Sucre
1 cullereta de postres de aroma de vainilla.

Crema de mantega al xocolate:
250 gr de sucre glass.
300 gr de mantega.
Cacau amb pols.

Per cremar:
Una mica de sucre moreno.

Preparació:
Primer que tot tindrem que fer el bescuit, em de batre els ous i el sucre fins que tripliqui el seu volum, et pots ajudar d'una processadora tipus thermomix, un batedor de varetes, el accessori del turmix. 
Si ho fas a la thermomix, has de posar els ous i el sucre amb les papallones a temperatura 37º durant 6 minuts a velocitat 4, quant acabi el temps, ho has de tornar a posar el mateix temps, mateixa velocitat, però esta vegada sense temperatura.
Una vegada tenim els ous al punt, afegirem la farina, el polset de sal, i el sobre de sucre vainilla, ho has de barrejar en molt de compte que els ous no es baixen.
Si ho fas amb la thermomix, programes 10 segons a velocitat 1 màxim 2 i ho acabes de mesclar amb una espàtula.
Poses la mescla feta a un motllo de 22 cm i al forn precalentat 180º durant uns 30 minuts. Aquí diem el de sempre, cada forn te el seu truqui, el millor es controlar sense obrir la porta.
També ho pots coure a la FussionCook, ho hauràs de posar al menú cake durant 30 minuts i amb la vàlvula oberta. 





















Et te que quedar així, jo ho he fet a la FussionCook.

Mentrestant es fa al forn el bescuit, vas fent la crema pastissera, has de mesclar els ous, la llet, el sucre i la farina de blat a un casso i posar-ho al foc, no ha de arribar a ebullició i no has de parar de remoure amb unes varetes.
Si utilitzes la thermomix, ho poses tot dins, programes 7 o 8 minuts depenent si la llet està gelada de la nevera o la tenies a temperatura ambient, velocitat 4 a 90º
Quan tinguis la crema feta, la tens que tapar amb paper film i que toqui a la crema, per que no fase una crosta, la reserves.


A hores d'ara el bescuit ja deu estar fet, el deixes gelar damunt de una reixeta.
Farem ara el xarop de calar, posant la tassa d'aigua al microones que estigui ben calenta, afegirem l'aroma de vainilla i anirem posant sucre fins que espessa una mica.


























Prepararem la crema de mantega...  dos maneres... a la thermomix amb les papallones posem el sucre glass i la mantega (jo he posat margarina) velocitat 2 sense temps, es mesclarà tot formant una crema i per el bocal li anirem tirant el cacau amb pols ( potser qualsevol cacau, nesquik, colacau o xocolate pur) i li posarem fins que ens quedi del color del xocolate, podem tastar-ho i que estigui al nostre gust.
Sense la thermomix, bàsicament hem de fer el mateix però a un bol  i amb un batedor de varetes. La deixem a la nevera.
Tallarem el bescuit en tres capes i calarem





 









A la primera capa li posarem la crema pastissera i ho allisarem be, tapem amb una altra cap i ho tornem a calar amb lo xarop. Ara li posarem la crema de xocolata que tenim a la nevera, i ho tapem amb l'altra capa de bescuit que ens queda.
Sols queda engalanar els pastís, jo ho he cobrit amb crema pastissera i ho he pentinat amb una pinta dentada, Els laterals del pastís també ho he tapat amb crema amb una espàtula llisa i desprès he passat, la pinta dentada de baix per amunt.
Aquí la foto es veu que ja tinc posat els rosetons de xocolata i que estic cremant el sucre, es que s'he m'ha ocurrit desprès de fer-li el cremat amb lo bufador.
Si te apeteix cremar el sucre, li poses sucre moreno i ho vas cremant però fes-ho abans de posar els rosetons de xocolata per que a perill que es desfasin.
Per acabar ho acabes de engalanar en la crema de xocolata, fent amb una manega amb una boquilla del 6



Ho guardes a la nevera durant 3 hores abans de servir.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis