miércoles, 23 de julio de 2014

1º dia de curset de cuina

Avui he començat un curs del qual estic súper contenta, per que penso que em pot aportar molts de coneixements i així poder aprendre de la ma de una cuinera professional  moltíssimes coses i ajuntar-ho en lo poquet que sé.
El curs es diu: Ofertes gastronòmiques senzilles i sistemes d'aprofitament i te una durada de 70 h.

El primer que mos han ensenyat han sigut algunes hortalisses i d'on venien i que tenien solanina una substancia tòxica que jo no en tenia ni idea, sols sabia que els grills i la part verda de les patates eren dolents, la solanina dona trastorns gastrointestinals i al·lucinogens suposo que a dosis molt altes (ho preguntaré).
En porten solanina patates, tomates i pimentons.

Després  mos han ensenyat com agafar un ganivet, que no es gens fàcil. I ja em passat a diferents tipus de tècniques de tall.

Mirepoix: Tall de verdures i hortalisses a taquets de 1 cm mes o menys i que se utilitza per a salpicons, per amanir i per a saltar.

Juliana: Tallar en tires molt fines. Serveix per a sopes,guarnicions i saltats.

Concassé: Tècnica que se utilitza amb la tomata i que consisteix en pelar la tomata be amb ganivet o be escaldant, després es lleven les pipetes i la part dura del mig de la tomata, tallem picat menut i se utilitza per a fregir o saltar.

Vichy: Es tallar rodanxes totes del mateix cruix de les verdures llargues, com podria ser la pastanaga (carlota que nosaltres diem)

Brunoise: Son talls en daus molt petits. És un tall paregut a la macedonia però més petits.





Una vegada totes les hortalisses tallades hem pelat una patata i tallat per a truita, aquí cada un ho ha fet com ho feia normalment a casa, però ens ha explicat el per que del tall "en diamant" una part del tall queda molt finet i el altre mes doblet així al fregir una part es desfà i el altra queda sencera.  
Hem passat als fogons i cada un ens hem fet la nostra truita. Uns batien els ous sencers jo de sempre he separat la clara del rovell, uns han tirat el ou batut directe a la paella i uns altres hem posat la patata una vegada escorreguda del oli dins al batut del ou, a mi m'agrada més així.













    










La classe cuina feia una oloreta que encantava.

Amb les verdures que teniem tallades a juliana, les hem saltat, cada un les que hem volgut i mos hem fet una coca, que després guarniríem amb el saltat.
Hem utilitzat 200 gr de farina, 3 cullerades d'oli i una tassa de cafè de aigua. Ho hem mesclat i després amassat... forn a 180º i bones bones han sortit.














Com ens ha sobrat juliana, la mestra ens ha ensenyat a fer una sopa juliana, i per aprofitar totes les demés verdures que teniem tallades també hem fet un pisto o sanfaina.




Resumint: Jo m'ho he passat de conya, hem estar 6.30 h. amb mig hora de pati, que a mi se m'han passat volant, i en moltes ganes que sigui dilluns. A demés de tot el que hem fet, la mestra ens anava explicant coses, historia, anècdotes...
Més vull més... fins dilluns vinent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis