domingo, 10 de agosto de 2014

Lasanya de pinxos moruns amb velouté de brou de pollastre.










































No me apetia menjar pinxos a la planxa, però els havia de gastar... va liem algo a vore que tal...





















Ingredients:
4 pinxos.
8 plaques de lasanya.
Ceba petita.
2 tomates madurs.
Com a 5 cm de all porro de la part blanca.
Brou de pollastre finet, sense grasses sols en ossos i verdures.
Vi blanc suau.
2 cullerades de farina.
Mantega una cullerada plena.
Sal i pebre blanc.
Formatge rallat si es vol.


Preparació:
Tallar totes les verdures a cuadrets molt petits... a la mirepoix que se li diu. A la tomata li llevarem la pell i les pipetes.
Picar amb ganivet els pinxos, petit també.
Posar a remullar les plaques de lasanya.... vaigaaaaa no ne tinc, pos 100 grs de farina un ou de 60 grs, aquí podeu veure com és fa 





















Posarem a fregir els pinxos amb l'oli d'oliva no massa que n'amollen, a foc no molt fort. Quant estirà a mig fer, li posarem la ceba i el all porro, després li posarem la tomata i h deixarem coure tot junt fins que la tomata sigui ben cuita i no quedi gens d'aigua. Afegim una cullerada rasa de farina i la torrem be menejant tot el rato. Li agregem  a poquet brou  i ho lliguem tot. Ara ho reservem.
En un cassó al foc posem la mantega i les cullerades de farina (una i mitja que ens queda) la deixem coure molt be remenant tot el rato- li afegim un rajolí de vi blanc, i continuem removent es començarà a lligar la velouté, seguim afegim brou de pollastre fins que quedi una salsa en un espès paregut a una beixamel. Salpebrem i ja podem muntar el plat.
Si les plaques de lasanya eren de remullar.. o eren de bullir les tindrem damunt de un drap net allí escorren.
Posarem una mica de velouté a una platera que pugui anar al forn, embrutant el cul de la platera, posem una fulla de lasanya i la cobrim  en la carn de pinxo que tenim reservada, fem 4 capes, al costat fem el mateix amb l'altra ració.
Napem o cobrim les racions amb la velouté.
Jo com la meva pasta era fresca i ja estava bullida sols ha calgut posar-ho al grill amb un poc de formatge rallat al mig i deixar que es dori una mica.
Ho hem trobat bo, i una altra manera de menjar pinxos.
Espero vos agraden i bon profit.












1 comentario:

  1. Collons aquesta la tinc que fe jo pero amb pinxo de pollastre.
    Gracias Ro.

    ResponderEliminar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis