viernes, 1 de agosto de 2014

Suc de paraguaià

El paraguaià és una fruita varietat del préssec, procedent d'una mutació relativament actual d'aquest, que procedeix de la Xina, lloc a partir del qual es va estendre de forma general a la resta d'Europa. Les característiques del paraguaià són molt comuns amb les del préssec amb la qual comparteix gens, doncs la seva pell vellutada, els seus colors, la seva forma aplanada i el seu sabor dolç són molt atractives. Les característiques de la platerina són molt comuns amb les de la nectarina amb la qual comparteix gens, doncs la seva pell llisa, els seus colors, la seva forma aplanada i el seu sabor dolç són molt atractives. 
La seva alta concentració de nutrients, converteix els paraguaians en una fruita recomanada per a aquelles persones que segueixin una dieta de control de pes, ja que poden sentir satisfets, alhora que fomenten el consum de fruita. Així mateix, la seva ingesta garantiria el bon estat de la pell, de la vista, de les dents, i fins i tot pot arribar a prevenir estats d'ansietat o d'estrès. Si volem aprofitar completament els seus beneficis, s'han de consumir amb pell. La major part de vitamines es troben en aquesta característica pell peluda que recobreix la polpa.





















Ingredients per a un litre aprox.
600 gr de paraguaià tallat a trossos amb la pell.
Mitja llimona pelada al viu (sense res de pell blanca ni pipetes)
80 gr de sucre.
200 o 250 cc de aigua fresca.

Preparació:
Tallem els paraguaians en trossos no molts grans, ho posem a la thermomix, afegim el sucre (també es pot usar edulcorant) i la llimona pelada com hem dit, processen  augmentant la velocitat de la màquina del 1 al 10 i ho deixem fins que estigui fen fi. Li posem l'aigua fresca i ho volten a velocitat 3 durant 10 segons. Si ho vols més fresquet li pots llevar quantitat d'aigua i posar-li  glaçons de gel.
Si ten sobra el pots posar al congelador i fer un sorbet. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis