lunes, 1 de septiembre de 2014

10º dia de curset de cuina


Avui ha sigut el últim dia del curset de cuina que ens va oferir l'Escola Pons.
Tal com ens va prometre Margaret van fer tot dolçet. En acabar, en marxar ella es va despedir de tots nosaltres i ens va dir que ja sabem on trobar-la per el que necessitem.
Hem guanyat  saber un poc més de cuina i també hem guanyat amics... Lili, Ingrid, Joanna, Gerard i Mari.
Vam fer brownie i Margaret en va explicar que ve del delta del Missisipi (New Orleans)
Ens va explicar que la cuina griolla-cajun es una mescla de cuina espanyola i francesa, en la que també hi han totes les espècies indianes... es una cuina amb molts paral·lelismes de la nostra cuina, es una cuina amb peixos, arrossos, verdures, vaja lo que te viure a un delta.
També ens va explicar el per que dels tomates verdes fritos... es veu que sigui per el clima sigui per la raó que fos, al delta del Missisipi no es maduraven les tomates i els van fregir verds... buscant per internet he vist que se solen acompanyar de una maionesa picant.


























BROWNIE:
Ingredients:
250 gr de mantega.
150 gr de xocolata amb un 70% de cacau.
300 gr de sucre.
200 gr de ous.
100 gr de anous.

Preparació:
Em de batre els ous i el sucre amb unes varetes fins que tripliqui el seu volum.
Després desfer la xocolata i la mantega al microones a una potència baixa, si no se'ns cremaria la xocolata i estira amarg, jo ho faig a la potència de descongelar, també es pot fer al bany maria.
Ara mesclem la xocolata amb la farina tamisada i les nous picades.
A continuació ho incorporem als ous batuts amb moviments envoltants, per a que no es baixe la massa.
Ho posem a un motllo amb mantega i ho posem al forn pre-escalfat a 180º durant 25 30 minuts.
Els forns sempre diem el mateix sols tu coneixes el teu forn.























El podem presentar amb crema de llet perfumada amb vainilla amb branca, que és posarà al foc i la deixarem reduir fins que estigui espeseta.























Si no tens crema de llet una mica de melmelada de préssec i dos cireres....



També hem fet pastís de formatge, aunque la foto... deixem-la  estar... que per casa no tenia res de color roig per guarnir-la. Es un pastís fàcil de fer, no necessita forn, i queda molt llustrós.


Ingredients:
200 gr de formatge fresc.
200 gr de brossat (mató)
100 ml de llet.
Uns 50 gr de sucre, se'n pot posar més.
100 gr de galeta Maria.
sobre 60 gr de mantega a punt de pomada.
5 fulls de gelatina.























Preparació:
Trencar les galetes amb les mans per a deixar algun troçet i treballar-la ben amb la mantega, amb aquesta mescla folrem un motllo de 22 cm, ho fem ben apretat  amb les mans i ho posem a la nevera.
Ara batrem els formatges amb el sucre, i posarem les fulles de la gelatina a hidratar. Posem la llet a escalfar, apaguem el foc i posem les fulles de gelatina, remenant be.
Ho mesclem en la barreja de formatges i ens podem ajudar de un turmix per a que no ens quedin grumolls.
Cobrim el motllo amb aquesta mescla i ho tornem a posar a la nevera fins que qualli.
Per acabar el nostre pastís ho poden fer de dos maneres, la ràpida i la bona.
La ràpida seria escalfar mermelada de maduixa, posant-li unes fulles de gelatina...
I la bona seria... uns fruits rojos al gust sobre 500 grs uns 200 grs de sucre i posar-ho tot a un cassó amb una mica de aigua uns 50 grs i deixar coure i reduir fins obtindre la consistència de melmelada, li afegirem 3 fulles de gelatina remullada i escorreguda i quan estigui tèbia ho posarem al damunt del nostre pastís.
Ho tornem a deixar a la nevera unes 6 hores que estirà llets per a presentar.
















































Al meneo!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis