viernes, 17 de octubre de 2014

Arròs negre



Ingredients:
400 gr d'arròs.
500 gr de sèpia petita.
200 gr de ceba picada.
200 gr de tomata madura.
2 pebrots roig petits.
3 dents d'all.
Sal i oli d'oliva.

Preparació:
Començarem preparant tots els ingredients... tallant la ceba molt petita (ciseler) Blanquejarem les tomates i les pelarem, les tallarem concase (talls petits i sense les pipetes). Tallem també el pebrot.
Netegem la sèpia i guardem les tintes a una tassa a part. 
Posem una cassola de fang o una paellera al foc amb oli i fregim la ceba, fins que estigui ben feta, afegim els pebrots, a mig fregir els pebrots hi afegim la sèpia, sencera si es de les petites, o a trossos si es de una mida més gran.
S'ofega fins que estigui dorada, ara ja posem el tomàquet que es deixa fer a poc a poc fins que estigui ben fet. Posem mig litre de aigua calenta i ho deixem bullir a foc suau uns 25 30 minuts.
Fins aquí en podrien deixar el plat mig preparat.
Una mig hora abans de servir el plat hi posem l'arròs i el aigua corresponent (doble quantitat que de arròs).
Ho deixem bullir a foc viu al principi, el rectificarem de sal, hi posarem les tintes desfetes amb aigua, brou de peix o un vi sec. 
Completarem la cocció a foc mes baix, fins que ens quedi ben sec.





















Es pot completar la cocció al forn.
Es pot afegir all i oli al damunt.
Es pot fer amb brou de peix.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis