domingo, 26 de octubre de 2014

Botifarra, tomata i patates fregides (TRAMPANTOJO)

El altre dia mirant la tele, vaig veure això del Trampantojo i en vaig dir, ostres que xulo!!!
En podria intentar fer un, en vaig dir, vaig estar un rato pensant i res, no se'n ocorria res.
El altre dia fent els panellets dels parvularis, en veure l'aspecte de la massa, vaig dir ja ho tinc!!!
Cacao, coco, sucre, mantega, ou, galeta...
Més coco, llet, maicena, vainilla, i al final dos cireres.
Ametlla i sucre més clara d'ou.



Ingredients:
Per a la botifarra:
Els ingredients son els mateixos que per els panellets dels pàrvuls, (recepta aquí) aprofitant que ja està aquí la castanyada, en podem fer i guardar una mica per la botifarra.
Per a la salsa de tomata:
15 gr de coco ratllat.
15 gr de sucre.
100 gr de llet.
1 cullerada de cafè rasa de maicena.
Colorant de color roig.
Per a les patates:
55 gr de ametlles crues.
55 gr de sucre glas.
2 cullerades de clara d'ou.



Preparació:
Fer la botifarra con diu la recepta dels panellets dels pàrvuls, agafar una porció de massa i donar-li forma de botifarra, la posarem amb paper film ben apretat i la reservarem al congelador.
Per a fer la salsa, farem pols coco ratllat i el sucre amb una processadora de aliments, li afegirem la llet, (guardarem una mica de llet per desfer la maicena) i ho posarem a escalfar a 90º, (amb la Thermomix es fa molt be). Ho deixem infusionar un rato.
Colem la salsa per un colador fi, i li traiem tot lo suc, li afegim la mica de llet que havien reservat, mesclada amb la maicena, i ho mesclen be posant-lo un altra vegada a escalfar sense parar de moure, fins que tingui aspecte de salsa, ho deixen refredar una mica, i ja li podem posar el colorant. Hauràs de posar bastant per que primer es queda molt rosa, si no trobes el roig que busques, a mi en va passar, i damunt era diumenge i pensant que tenia la ampolleta plena de colorant, me va quedar molt rosa, mes aviat semblava una salsa de freses... auuu a espavilar, com li dono jo ara ese color roig que busco? Pos si no tinc res?
Cireres, quatre cireres amb almívar a la nevera... les rentes ben rentades, per que no tinguin massa gust del almívar i les incorpores ben triturades a la salsa. Uffff!!! se va fer roig.
Per a fer les patates, haurem de fer una mica de massapà.
Escaldarem les ametlles i després les refredarem, les pelem i les deixem eixugar 24 hores.
Ametlles i sucre ho fem pols, amb una picadora, amb un molinet de cafè, amb una Thermomix, li afegim 2 cullerades de clara de ou i ho amassem una mica amb les mans.
Se deixa reposar una miqueta i després ho estirarem, que tingui mida i doblaria de bastonets com les patates. Fem els talls de la patata, les pinten amb el rovell d'ou i ho gratinem fins que estiguin una mica daurades.
Quant es gelen ja es pot muntar el plat.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis