viernes, 3 de octubre de 2014

Fricandó de la mestra.

Avui hem fet un fricandó, que estava mmmm mmmm mmmm, fet a foc lent i en molt de mimo...
Erem tres... Joanna, Ingrid i Jo, fent-li mimitos a la cassola.






















Ingredients:
1 kg de carn de vedella, per exemple el peixet o la llata.
3 cebes mitjanes.
3 pastanagues mitjanes.
3 tomates madures mitjanes.
15 gr de moixernons.
6 llesquetes de pa.
3 o 4 dents d'all.
20 o 25 grs de ametlles torrades.
Un bon xorro de conyac.
Sal.


Preparació:
Primer de tot tallarem cebes, pastanagues en brunoise fino.





















I les tomates en concasse fino. Posem els moixernons en remulla, per hidratar-los. 
Ara que ja tenim tot tallat i preparat, salarem la carn i la enfarinarem.
A una cassola amb oli d'oliva fregirem les llesques de pa i les reservem i després la carn una mica, sols per a segellar-la. La reservarem i al mateix oli, posarem la ceba a foc lent. (Ara Joanna ja la comença a mimar) La va movent per a que no se li cremi. Després Ingrid afegeix la pastanaga, que també la mima un munt regira que regiraràs.
Una vegada tenim les hortalisses cuites i mimades li afegim la tomata, la deixarem fer be, a poquet foc. Posem el conyac, la carn reservada i agua fins cobrir. Deixarem que arranqui el bull, taparem la cassola i la deixarem coure a foc lent fins que la carn estigui cuita (els temps depen del tall de carn, del animal...)
Quant estigui la carn casi cuita afegim els moixernons i el aigua del seu remull, parant compte de que no caigui la terra que poden haver amollat.
Si ens ha quedat algo caldós, deixen ara la cassola destapada per a que redueixi una mica.
Farem amb un morter una picada amb els dents d'all, les ametlles i el pa fregit. Ho afegirem a la cassola, donant-li a la mateixa uns moviments de vaivens, rectifiquem de sal i emplatem. Es pot servir acompanyat de patata fregida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis